این روزها بیشتر از هر لغتی کلمه مذاکره به گوش میرسد از طرف مسئولین کشور خوب این موضوع میتواند هم خیلی خوب باشد هم خیلی بد باشد؟
لغت ما هو برای کشف حقیقت هر چیزی بکار میرود مفهومیعمیق تر از یک سوال معمولی دارد.
برای چه چیزی میخواهیم مذاکره کنیم چی مخواهیم بدهیم چی میخواهیم بگیریم در سبد کشور چه کالای وجود دارد که غرب حاضر است بر روی آن مذاکره کند؟ تازه امتیازی بدهد یا ندهد؟ اصلا اکنون میز مذاکرهای وجود دارد؟
حقیقتا" ما برای چه چیزی میرویم مذاکره کنیم ( اصالتا من نه با مذاکره مخالفم نه موافق ) میزویم مذاکره کنیم تا مشکلات داخلی حل شوند این مشکلات ربطی به خارج ندارد بی لیاقتی بی فکری بی ثباتی اقتصادی عدم مقرارات و قوانین خوب مشکل داخلی هستند نه خارجی واقعا چند درصد مشکلات مربوط به تحریمها هستند .
این سوال خیلی بزرگی هست مثالی بزنم تا عمق نامدیریتی داخلی مشخص شود در حالیکه طبق گزارش بهداشتی 250 میلیون دندان پوسیده در دهان ایرانیان وجود دارد کرایه حمل یک کارتن مواد دندان پزشکی از دوبی به مقصد تهران به یک میلیارد تومان رسیده ( قیمت خود مواد پرکننده اینقدر نیست) چه مقدار لوازم مصرفی لوکس غیر ضروری از گمرکات کشور در سال وارد کشور میشود آن هم از مجرای رسمیو قانونی حدود 15 تا بیست میلیارد دلار ( هنوزهم وارد میشود)
حالا چرا باید لوازم حیاتی پزشکی قاچاق شود و چرا باید لوازم غیر مورد نیاز عمومیو لوکس وارد کشور شود؟ این سوالی هست که من در هفت سال اخیر مرتب پرسیده ام اما پاسخی نشنیدم. منافع عدهای حکم میکند نشنوند منعکس هم نکنند؟ متاسفانه هیاهوی دو جناح کشور مانع میشود تا عقلای کشور بنشینند و یک تصمیم درست و جدی برای مسائل کشور بگیرند منافع ملی بازیچه امیال گروهی و ساده لوحان هوادار دو جناح شده؟
اصلا نه نفس مذاکره خوب است نه بد مذاکره به شرطی که برای آن برنامه داشته باشیم ( که نداریم ) میتواند راه گشا باشد.سیستم پیامبر برای مذاکره و قرار داد صلح تهاجمیبوده .
در ظرف کشور دو مقوله ( مواد اتمیغنی شده و سیستم دفاعی موشکی ) موجود است که غرب این دو را میخواهد برای دادن چه چیزی ( در حقیقت دادن هیچی ) مدتی نمایش بر طرف شدن تحریمها را خواهد داد اما در ذات خود هیچ تکنولوژی و مواد اساسی را اجازه نخواهد داد وارد کشور شود.
تازه دادن دو مقوله مواد اتمیغنی شده و سیستم موشکی کشور با دست خودی خلع سلاح خواهد کرد و ایران در معرض بمباران شدید موشکی و هوایی قرار خواهد داد ( اطلاعات موثقی وجود دارد که آنان برای دور زدن سیستم ضد هوایی ایران دارند به شدت کار میکنند همینطور برای موثر بودن بمبارانهای سنگین ضد زیرزمینی ) منظور از تهاجمیبودن مذاکره یعنی ما پیش دستی کنیم رجوع کنیم برای تحت فشار گذاشتن طرف مقابل فشار روانی وارد میکنند تا طرف مجبور به دادن امتیاز شود .
پیش کشیدن موضوع ایجاد دو کشور فلسطین و اسرائیل همانطور که در راهبرد 643 مطرح کردم میتواند فتح بابی باشد برای مذاکره .
غرب در مذاکرات گذشته به شدت روی پروپاگاندا تروریسم مانور میداد موضوعی که هنوز از دستور کار خارج نشده مرتب این لغت در رسانههای خود بکار میبرند لذا پیشنهاد صلح ایران با اسرائیل میتواند آنان خلع سلاح کند همینطور توب بازی را به زمین بازی غرب بفرستد و آنان در مقابل ابتکار عمل ایران قرار دهد.
نباید تحت تاثیر تند روی قرار گرفت و محو اسرائیل مد نظر فعلی قرار داد همینقدر که ما امروز بتوانیم یک کشور رسمیفلسطینی افتتاح کنیم ( که خواسته عمومیجهانی هم هست ) و بتوانیم آلام مردم فلسطین کاهش دهیم قدم بزرگی برداشته ایم. غرب نسبت به وجود اسرائیل بسیار حساس است و این طوفان الاقصی نشان داد که موضوع میتواند حتی به جنگ جهانی هم ختم شود لذا پیشنهاد مذاکره تحت لوای صلح فلسطین بسیاری از موانع را از روی میدان حذف خواهد کرد وضوع را باید در یک اشل بسیار بزرگ و جهانی دید و بررسی کرد اگر غرب به این نتیجه برسد صلح در فلسطین به نفع منافع آنان است هر فشاری را به اسرائیل خواهند آورد.
در واقع نباید گول آتش بس فعلی در غزه را خورد بلکه ادامه جنگ باید مبنای آینده قرار داد گاف وزیر امور خارجه جدید آمریکا مبنی بر عدم ثبات آتش بس در آینده مفهوم شروع جنگ در ماههای آتی را دارد.
غرب مسئله ایران را از دید کلی و استراتژیک مبارزه با چین و روسیه دنبال میکند نه صرف ایران در محل خودش بلکه اساسا فکر میکند ایران ابزار رسیدن به مقصود آرامش برای حمله است و سرکوب برای منکوب کردن دیگران؟ ( ایران وسیله رسیدن به اهداف استراتژیک دیگران است باید منکوب و معدوم شود تا دیگران درس عبرت بگیرند لذا اولین گام خودش در مبارزه برای عدم فرو ریزی و از دست دادن هوژمونی ) غرب اعتقاد دارد با چین و روسیه میتواند مذاکرات نتیجه بخش داشته باشد و چانه زنی کند اما با ایران مذاکره زیاد محل اعتبار نیست .
آنان اعتقاد دارند برای ساکت کردن دیگران باید یک نفر بشدت منکوب کرد و متاسفانه این انتخاب ایران است ؟
این خواست اسرائیل و اروپا هم هست آنان بعد از وعده صادق یک و 2 بشدت ترسیده اند اما برای دخالت تنهایی و حمله نیاز به همراهی آمریکا دارند اصلا از ابتدا هم غرب مشکلش انرژی اتمینبود آن بهانه است برای سرکوب و تحریم این دو ابزار رها نخواهد کرد.
حل کل مشکلات با غرب نیاز به مذاکره در اشل بالاتر و حل همه موارد خاورمیانهای اسرائیلی جنگ روسیه اوکراین و حتی نحوه تقابل چین و آمریکا دارد. یک موضوع محلی نیست .
مذاکرهای که در آن صلح با اسرائیل صلح با اروپا صلح با هوژمونی آمریکا مد نظر باید قرار گیرد.
لذا ایران نباید پازل تکمیل کننده خواستهای روسی و چینی قرار گیرد ( که اکنون قرار گرفته است) لذا صرف دادن چند امتیاز اتمیبه غرب مشکل حل نخواهد کرد .
دولت باید بداند از این مذاکره در صورتی که جامع نباشد آبی گرم نخواهد شد .